Sunday, February 3, 2013

Teruskan Berjuang!

Assalamualaikum.. 

Sem 3,sesi 2012/2013
Minggu awal sem ini,kuliah masih belum bermula.Kami selaku pelajar AED masih tiada project    atau task untuk dilaksanakan.Sem ini cuma ada 2 subjek,namun bagi kami 2 itu ibarat 20.. selepas seminggu yang sangatlah 'relax' tu,kami dihujani dengan dengan banyak exercise ED dan GC. Pengalaman pertama saya buat projek ED dan GC yang agak tough sem ini. Mula-mula ni mungkin lebih senang,untuk yang seterusnya saya tak tahu lagi apa akan berlaku. [Yang pasti sem ni banyak guna pitis la..huu].Masih belajar dan terus belajar.
plan gc 2013
Life Goes On
hidup perlu diteruskan. Perjalanan masih panjang. Kami takkan pernah mengalah,walaupun cabaran datang tiada henti.Teringat pula saya sewaktu hari pertama masuk studio.Studio master saya,Bro.Farid ada bertanya kepada kami tentang 'kenapa memilih kos yang anda pilih?'..Panjang saya merenung dan termenung akan jawapan yang sewajarnya saya beri. Namun,bila diimbau kembali..pada awalnya saya berminat untuk mengambil Applied Art[ Interior Designer{ID}] sebagai major kos saya,namun setelah berbincang dengan keluarga dan rakan,saya membuat keputusan untuk memilih non-design,iaitu [UrP]Urban Planner.


site plan masjid besi ni task untuk ED.[cari elements and principles]

Dulu saya pernah memberi pendapat kepada kawan saya yang menghadapi masalah memilih kos kerana beliau terpaksa mengikut kehendak ayahnya yang menginginkannya memilih UrP. Setelah berbincang dengannya,saya pula yang terasa ingin memilih UrP.Dengan izin Allah, kami ingin membina sebuah bandar bercirikan islamik suatu hari nanti InsyaAllah, andai panjang umur dan masih ada kudrat,mungkin saya akan mengambil master dalam bidang ID pula.Setakat ini sajalah saya bercerita,lain kali kita sambung.Biasanya,saya cakap pasal sem ni tunggu habis sem dulu.Tapi memandangkan ada peluang,jadi saya cerita je la. Akhir kata, semoga maju jaya kepada semua pelajar AED dan  anda semua.Wassalam..

Semoga Allah redha~

Urban Planner To Be,
QausuQuzahin
Kg Melayu Subang
3 Februaru 2013
02:31 p.m

No comments:

Post a Comment